Wij zijn Liedhuis. Wij spelen met melancholie. Wij reflecteren op intieme en kritische wijze op de maatschappij. Wij maken speelse connecties en vermaken met verbinding. Wij brengen tragedie die doet lachen. Wij zijn muziek op verhalen.

Lied is zo veel meer dan alleen een aangenaam concertje van een zangeres en een pianist, dus daarom willen we je via onze Petje.af pagina uitnodigen in de verschillende kamers van het Liedhuis voor een gezamenlijke ontdekkingsreis.

Waarom Liedhuis ondersteunen? Door jouw maandelijkse grote of kleine bijdrage kunnen we vaker mooie voorstellingen maken. Als dank voor je bijdrage introduceert Florien Hilgenkamp je in de wonderlijke wereld van het Lied.

Waarom Lied? Elke keer dat je een lied luistert gaat er in een paar minuten een wereld voor je open. Neem bijvoorbeeld het lied “Au bord de l’eau” van Gabriël Fauré, waarin je met je geliefde aan de waterkant kijkt en luistert naar alles wat voorbijkomt. Het is geen moment van wilde passie, maar je voelt je kalm en prettig in de ander zijn/haar aanwezigheid en je beseft dat alle dingen voorbijgaan, behalve jullie liefde. Fauré verklankt dit super “ZEN” moment op zo’n manier, dat je in twee minuten even naar die waterkant wordt gekatapulteerd. Deze eeuwenoude kunstvorm gaat over liefdesverdriet, gelukzalige liefde, gekmakende jaloezie of kokende woede; het gaat over gevoelens van alle mensen uit alle tijden. In het Lied komt al onze universele menselijkheid samen.

Of het nou klassiek, hedendaags of cross-over Lied is, wij willen mensen graag meenemen in onze passie voor dit genre!

Wie zijn we? Liedhuis is een jonge organisatie die hard werkt aan haar groei. De voorstellingen worden gemaakt door Florien de la Fosse, sopraan en muziektheatermaker. Ze wordt bijgestaan door zakelijk leider Maarten Walraven-Freeling en een waaier aan verschillende makers. Hierbij werken we samen met makers uit verschillende disciplines, zoals film, theater of komedie en trekken we op met andere culturele partners.

Wat hebben we gedaan? Liedhuis maakte furore in de muziekscene met haar debuutvoorstelling UNLOST, een filmisch concert over de “kloof”, de groeiende hedendaagse melancholie, vervreemding en angst tussen verschillende groepen in de samenleving. In UNLOST voerden we live betoverende liederen uit van de Franse componist Olivier Messiaen tijdens de vertoning van een korte film, speciaal op deze muziek gemaakt door Luciënne Venner.

Wat gaan we doen? In mei 2021 gaat Rabbits at Work in première, een uitbundige en vermakelijke voorstelling, die op satirische wijze het opkomend cultuurnationalisme becommentarieerd. De Amerikaans-Nederlandse componiste Vanessa Lann schrijft speciaal voor deze voorstelling nieuwe liederen. Rabbits at work is een verbinding van Lied en komedie, een voorstelling die speelt met het serieuze en doet lachen om het tragische.

Hoe kan je ons steunen? Je kan ons op verschillende niveaus steunen met een maandelijks bijdrage. Op welk niveau je ook steunt, wij waarderen het! Je kan kiezen welk niveau bij je past. De niveaus geven je toegang tot de verschillende kamers van het Liedhuis met de bijbehorende exclusieve content!

Laatste reacties van petje-afnemers

Neem ook je petje af om (optioneel) een reactie achter te laten.

Brendan Jan Walsh36 euro per jaar

Heel erg genoten in cc amstel! Merci.

03 juni 2022
Adriana Balke8 euro per maand

Wat een goed initiatief. Ik ben heel benieuwd!

18 februari 2021
Steef de la Fosse8 euro per maand

Om het de mooie visie van Liedhuis te ondersteunen. Moge er maar vele interessante en prikkelende voorstellingen komen. Ik kijk er naar uit.

09 februari 2021

Liedentrée

€ 3 per maand

Je wordt onderdeel van een gezellige, inspirerende online Liedcommunity. Toegang tot de exclusieve Petje.af newsfeed van Liedhuis.

Ik neem dit petje af!

Liedcafé

€ 8 per maand

Toegang tot voorgaande kamer + Vrije toegang tot een exclusieve video livestream van onze podcast “Muziek op Verhalen”. Daarbij krijg je ook de mogelijkheid tot een vraag en antwoord sessie. Deze podcast is een verzamelplaats van levensechte verhalen op muziek. Elk belangrijk moment in jouw leven leent zich voor een Lied. Florien de la Fosse vraagt het aan Liedpro’s en liefhebbers en samen zoeken ze een Lied dat past bij hun verhaal. Je ontvangt een link naar de livestream van de gehele podcast, voordat hij wordt gemonteerd.

Ik neem dit petje af!

Liedsalon

€ 40 per maand

Toegang tot alle voorgaande kamers + Vrije toegang tot een audiolink naar het item: “Het is altijd een ander liedje”. Florien de la Fosse neemt één lied uit onze podcast “Muziek op Verhalen” onder de loep. Je komt meer te weten over het gedicht, de compositie en de uitvoering van het stuk. Als je daarna nog eens naar het lied luistert kan het zo maar eens klinken als een ander lied. Ook krijg je vrije toegang tot de livestream van voorstellingen van Liedhuis.

Ik neem dit petje af!

Pronkkamer

€ 200 per maand

Toegang tot alle voorgaande kamers + Een verjaardagsvideo, waarin we een lied speciaal voor jou uitvoeren. Dat mag een lied zijn op verzoek of een lied wat past bij je vooraf opgegeven stemming. Tevens vermelden we je naam op de site van Liedhuis, in programmaboekjes, op socials met de vermelding “Hart voor Liedhuis”.

Ik neem dit petje af!

© 2024 Petje Af BV

v 1.23.13