Aan de rand van Utrecht ligt Metaal Kathedraal. Sinds 2010 een culturele en ecologische broedplaats, maar ooit was dit historische pand een katholieke kerk, een zijspan-fabriek en een metaalfabriek. Het gebouw zag haar gebruikers veranderden van arme gelovigen tot joodse onderduikers en van bedrijvige wederopbouwers tot hedendaagse klimaatactivisten. Je hoort hun verhalen vanaf 10 april 2020 in de nieuwe podcast: ‘Het Geheugen van Metaal Kathedraal’.

Het historische pand roept bij het betreden direct vragen op. Wat voor plek is dit en wat is hier allemaal gebeurd? Wie heeft hier gewerkt en gewoond? In het eerste seizoen van de podcastserie ‘Het Geheugen van Metaal Kathedraal’ hoor je de bijzondere verhalen van oud-bezoekers en oud-gebruikers van deze plek. Vanaf 10 april is het eerste seizoen van de podcast, bestaande uit drie afleveringen, te beluisteren via o.a. Spotify, iTunes, Anchor en Stitcher.

De podcast is gemaakt door journalist, documentaire- & radiomaker Babette Rijkhoff en documentairemaker Veerle van Dieren. Het eerste seizoen van de podcast is mogelijk gemaakt door het KFHein fonds, het Fentener van Vlissingen fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Ze willen graag meer afleveringen en seizoenen toevoegen aan de podcast. Daarvoor zijn ze op zoek naar mensen die hun willen ondersteunen. Dit kan gedaan worden met een eenmalige donatie of maandelijkse donatie via petje.af/metaalkathedraal. Kijk voor meer informatie op metaalkathedraal.nl/podcast.

Neem een klein petje voor ons af

€ 5 per jaar

Ik neem dit petje af!

Neem een groot petje voor ons af

€ 10 per jaar

Ik neem dit petje af!

Neem een super petje voor ons af

€ 25 per jaar

Ik neem dit petje af!

© 2023 Petje Af BV

v 1.18.0