Pagina gepauzeerdDeze pagina is gepauzeerd. Bestaande abonnementen worden niet geïncasseerd en het is op dit moment niet mogelijk om lid te worden.
Inspiratie met Imke
Inspiratie met Imke

Inspiratie met Imke

Laat je inspireren, motiveren en ga lekker aan het illustreren!2 petjes af

Veel te vaak zeggen mensen: “Ik kan helemaal niet tekenen” of “ Wouw! Ik kan dat niet hoor!”

Dit komt doordat wij denken dat je talent moet hebben om te kunnen tekenen en schilderen en dat talent en inspiratie zomaar uit de lucht komen vallen.

Maar weet je wat!? jij kan dat gewoon! Wanneer je regelmatig oefent, de juiste tools krijgt en het allerbelangrijkste: er plezier in hebt, kan ook jij hele mooie dingen maken! Ik ben er namelijk van overtuigd dat je inspiratie kunt maken in plaats van vinden en dat IEDEREEN kan leren tekenen!

En daar kom ik jou bij helpen met de inspiratie bundels! Kies de bundel waar jij voor wil gaan, dan gaan we samen aan de slag met een of meerdere van de volgende onderdelen:

Elke maand een thema met opdrachten:

Bij alle inspiratiebundels krijg jij elke maand, op donderdag, een thema met bijpassende opdrachten of leuke oefening toegestuurd, waar jij mee aan de slag kan gaan. Met als doel jou te inspireren om bezig te blijven en te tekenen zonder meteen te oordelen!

Online teken date:

Wanneer jij je aanmeldt voor de alle inspiratie bundels behalve de mini, krijg jij de kans om, elke 2e donderdag van de maand, gezellig met alle mensen die zich aan hebben gemeld voor deze bundels, een group call bij te wonen. In deze videobel date krijg je de kans om aan de opdracht van de maand te werken, gewoon lekker te tekenen, feedback aan elkaar en mij te vragen. De bedoeling is vooral dat het heel gezellig is!

Een vast moment met andere mensen kan net de stok achter de deur zijn waardoor jij regelmatig oefent! En tegelijkertijd heb je de kans om vragen te stellen, feedback te vragen en mensen te leren kennen.

Dit is iets wat elke maand terugkomt, maar geheel vrijblijvend is. Kun je een keer niet? Geen probleem, dan kun je de volgende keer gewoon weer aansluiten.

Elke 2e donderdag van de maand dus, op donderdagavond, 20.00 uur begint de videobel date! De eerst volgende is op 13 Mei! Je krijgt van mij 10 minuten van te voren een link toegestuurd om deel te nemen aan het gesprek.

Mini cursus: van idee tot illustratie:

Je hebt je aangemeld voor een inspiratie bundel bij Inspiratie met imke, elke maand maak je de inspiratie opdrachten en verzamelt zo een hele hoop schetsen en ideeën. En dan? Je weet nu niet goed hoe je verder moet. Je hebt geen idee hoe je deze schetsen nu uit kan werken tot een illustratie. Waar begin je?

Er bestaan een hele hoop verschillende manieren om dit te doen. Iedereen werkt anders en iedereen doet dit op een eigen manier. In deze minicursus beschrijf ik zo compleet mogelijk, stap voor stap, MIJN manier. Hoe ik van idee, naar schets, naar een complete illustratie ga. Neem hier vooral uit mee wat voor jou werkt, voeg je eigen stappen toe, gooi de stappen door elkaar of haal er dingen uit die niet voor jou werken! Mijn bedoeling is om jou manieren te laten zien hoe je dit zou kunnen doen, zodat jij uiteindelijk een eigen manier, eigen stappenplan hebt, die jou het meeste plezier en de mooiste illustraties oplevert.

Daarom krijg je van mij bij elke inspiratie bundel de mini cursus: van idee tot illustratie. Deze mini cursus heb ik speciaal voor jullie gemaakt zodat jij de inspiratie die je op deze pagina op doet ook kunt omtoveren tot echte illustraties.

De mini cursus bestaat uit een stappen plan waarin ik je stap voor stap van idee tot illustratie mee neem in mijn maak proces, met tips en filmpjes voor extra uitleg.

Extra tips:

Bij de extra en VIP inspiratie bundels geef ik jou elke maand minstens 1 extra tip rondom het thema van die maand. Wat het onderwerp van de tip is, daar heb jij zelf invloed op! Je kunt mij altijd laten weten waar je graag meer informatie over zou willen! Of dat nou teken technieken zijn, materiaal tips zijn of tips over hoe je geïnspireerd raakt! Alles mag en alles kan!

Kleurgevoel Ebook:

Dit ebook krijg jij wanneer jij je aanmeldt voor de extra en VIP inspiratie bundels Waar het boek over gaat: Kleur! Hoe kies je nou de juiste kleuren? Wat is kleurtheorie? Wat zijn goede kleurcombo’s? Hoe maak je een kleuren bank en kleurenpallets? En hoe haal je kleur inspiratie uit je dagelijkse leven? Hoe krijg je het vertrouwen in jezelf dat de kleuren die je kiest de perfecte kleuren voor jouw tekening zijn?

Daar helpt dit e-book jou bij! Door meer te leren over kleuren en veel te oefenen ontwikkel je een gevoel voor kleur gebaseerd op jouw voorkeuren en jouw eigen stijl. In dit e-book krijg je van mij informatie over kleur en veel leerzame opdrachten om aan je kleurgevoel te werken. Daarnaast krijg je how-to- draw-opdrachten om te oefenen met de kleur paletten die je ontdekt tijdens het lezen van dit boek.

Aan het eind van dit boek heb jij:

Een kleurenbank

Een lading oefeningen om op terug te vallen

Een heel aantal kleurpaletten die helemaal bij jou passen

En last but not least: het vertrouwen in jezelf om de juiste kleuren te kiezen.

Positief reflectie werkblad:

We zijn zelf altijd onze grootste kunst criticus. We zijn soms zo streng voor onszelf dat we geen plezier meer hebben in het tekenen, want het wordt toch niks! En dat komt hierdoor: Onze smaak ontwikkeld sneller dan onze skills. Dus wanneer jij aan het oefenen bent en een tekening af hebt, vind jouw smaak het al niet meer mooi, die is alweer 10 stappen verder aan het kijken, daar waar jij met je kunnen nog niet bent.

Om toch plezier te blijven houden in teken is het dus belangrijk dat je die kunst criticus in ons hoofd, ( Die van mij heet Truus) wat liever naar jezelf te laten kijken. Daarom heb ik dit werkblad gemaakt. Het staat vol met vragen die jou net even wat liever, maar nog steeds kritisch, naar je eigen werk laten kijken. Zo leer je focussen op wat wel goed gaat in je tekening in plaats van wat er allemaal niet goed is! Deze beloning zit bij de Extra en VIP inspiratie bundel

1-op-1 inspiratie sessie:

Bij de VIP inspiratie bundel krijg jij eenmalig een 1-op-1 inspiratiesessie. Dis een cheerlead-sessie/inspiratie moment/schop onder je kont waarin ik jou verder help met jouw creatieve proces, ter waarde van €90.

Wil jij graag weer beginnen met tekenen en weet je niet waar je moet starten? Dan help ik jou op weg door middel van een aantal opdrachten die we samen bespreken. Teken je al heel lang maar wil je dat iemand meekijkt naar je portfolio? Dan kan ik een extra paar ogen bieden die kritisch kijken en jou verder helpen door middel van tips. Heb jij een Leuk idee maar loop je vast? Samen met jou stel ik dan een stappenplan op, we kijken naar wat nodig is voor jou om dit idee werkelijkheid te maken.

Na het gesprek krijg je van mij een geïllustreerde samenvatting met de belangrijkste punten zodat je deze rustig nog een keer terug kunt lezen.

Inspiratie pakket:

Wanneer jij lid bent van de VIP inspiratiebundel en 150 euro hebt uitgegeven aan de VIP inspiratiebundel, stuur ik jou via de post een pakketje met mijn favoriete materialen van dat moment, inclusief tips over hoe je ze gebruikt en een kleine opdracht zodat je kunt oefenen met dat materiaal.

Inspiratie cadeau:

YES je maakt al een jaar deel uit van de inspiratie met Imke community! WAT SUPER GOED! Als bedankje krijg je een cadeautje thuis gestuurd. Dit blijft natuurlijk een verrassing, maar het is sowieso heel erg leuk

Ik kijk er naar uit om samen met jou hele mooie dingen te gaan maken!

Heb je nog vragen stel ze dan gerust aan mij hier, via de mail of via de DM’s op instagram. Ik beantwoord alle vragen zo snel mogelijk en zo goed mogelijk!

Inspiratiebundel Mini

€ 2 per maand

 • Inspiratie cadeautje (na 12 betalingen)
 • Elke maand inspiratie opdracht
 • Mini cursus: van idee tot illustratie
Ik neem dit petje af!

Inspiratiebundel

€ 5 per maand

 • Teken en schilder tips
 • Online teken dates!
 • Inspiratie cadeautje (na 12 betalingen)
 • Elke maand inspiratie opdracht
 • Mini cursus: van idee tot illustratie
Ik neem dit petje af!

Inspiratiebundel extra

€ 15 per maand

 • Teken en schilder tips
 • Online teken dates!
 • Kleurgevoel Ebook
 • Inspiratie cadeautje (na 12 betalingen)
 • Elke maand inspiratie opdracht
 • Mini cursus: van idee tot illustratie
 • Positief reflectie werkblad
Ik neem dit petje af!

Inspiratiebundel VIP

€ 25 per maand

 • Teken en schilder tips
 • Online teken dates!
 • Kleurgevoel Ebook
 • Inspiratie cadeautje (na 12 betalingen)
 • 1-op-1 inspiratie sessie
 • Elke maand inspiratie opdracht
 • Inspiratie pakketje! (bij bereiken € 150)
 • Mini cursus: van idee tot illustratie
 • Positief reflectie werkblad
Ik neem dit petje af!

© 2023 Petje Af BV

v 1.18.0