Het Geheim van de Eeuweling
Het Geheim van de Eeuweling

Het Geheim van de Eeuweling

Een avontuurlijke zoektocht naar het mysterie van gezond oud worden.6 petjes af

De oudste mens op aarde is 122 jaar geworden. Elk jaar worden er meer en meer mensen eeuweling. Maar hoe bereik je fysiek en wel de kaap van 100 jaar? Bestaat de Heilige Graal van het eeuwige leven? En moeten we eigenlijk wel zo oud willen worden?

Theatermaker Tijs Huys doorkruist heel Nederland op zoek naar honderdjarigen. Van de harmonica spelende Ton tot de grappende Toos. Van Nederlands oudste verzetsstrijder Marie tot de energieke vriendinnen Corry en Ruth. Samen met wetenschappers van de Universiteit Leiden en Leuven neemt Tijs het fascinerende levensproces van de eeuweling onder de loep. En dan komt hij op het spoor van de Blue Zone: een gebied met een hoge concentratie gezonde eeuwelingen. Met een microfoon in de hand en Italiaans woordenboek op zak onderneemt hij een avontuurlijke reis naar Sardinië op zoek naar het geheim van de eeuweling.

Een podcastserie van Tijs Huys onder vleugels van het Leidse Stadsgezelschap PS|theater, met steun van de Gemeente Leiden en het Amarte Fonds.

Dramaturgie: Mirke Kist // Eindredactie: Pepijn Smit // Muziek: Rian Evers - Reversed // Mixage en sounddesign: Ralf Gerritse // Productie: Marijn Maurits // Opnames Barcelona: de Gispert Studios // Stemmen: Toos Robbers van den Berg, Jeanne Calment, Ebeltje Boekema, Luchina Hidding, Netty Le Mair van Doorn, Ton Le Mair, Johan Waanders, Marie Blommaert, Corry van Splunder, Giulia Pisanu Auguri, Francien Lagas, Ruth Waterborg, Tiny Remmen de Martines, Mario Firinu, Martin Keesenberg, Lucas de Man, Michel Poulain, Pino Ledda, Enrico Salvatore Murgia, Muriel Marci, Tonino Abis, David van Bodegom en Jolanda Lindenberg.

Laatste reacties van petje-afnemers

Neem ook je petje af om (optioneel) een reactie achter le laten.

Carolien Weber20 euro

Ook weer onder de indruk van het laatste deel. Ik kijk uit naar het vervolg.

06 november 2022
Hilde Huys20 euro

Zo ontroerend mooi... Ik heb zin om in mijn zetel te blijven hangen en alles opnieuw te beluisteren.... Maar dat doe ik later wel eens, anders heb ik niet veel aan de rest van mijn vrije dag.

13 oktober 2022
Theolieke Smit20 euro

Ik hoop op extra afleveringen. Succes Tijs

30 september 2022
Jeannette20 euro

Tijs ik heb genoten van de podcasts en ga anderen tippen om te luisteren. Bijzondere verhalen en verbazingwekkend soms.

26 september 2022

© 2023 Petje Af BV

v 1.18.0