Verhuisbericht

Petje.af is nu Petjeaf.com

Op 9 augustus 2022 is onze officiële domeinnaam veranderd in petjeaf.com. Aan het platform en het achterliggende systeem verandert verder niks. Alles blijft draaien zoals het draait en je kan gewoon inloggen met dezelfde inloggegevens. Het is puur een adreswijziging.

We zijn geswitcht van petje.af naar petjeaf.com, omdat het gebruiken van een .af-domein erg onzeker is geworden door de situatie in het land van herkomst.

Hoe zit dat? Zoals .nl een Nederlandse domeinnaam is, heeft een .af-domein zijn oorsprong in Afghanistan. Daar merk je normaliter niks van. Het is niet zo dat onze servers daar ook staan bijvoorbeeld. Een domeinnaam moet wel ieder jaar verlengd worden. En daar wordt het spannend.

Verlengen domeinnaam petje.af

Normaal gesproken gaat het verlengen van een domeinnaam automatisch. Maar nu heeft Hostnet (de partij die voor ons het .af-domein regelt) aangegeven dat het erg onzeker is of dat dit jaar gaat lukken. Door de situatie in Afghanistan krijgen zij moeilijk contact met de domeinbeheerders daar.

Begin november 2022 zou ons .af-domein weer verlengd moeten worden. Als dat niet lukt, is het vanaf dat moment ook niet meer mogelijk om alle links automatisch door te verwijzen. Zolang wij het beheer nog hebben over petje.af is er uiteraard automatisch een redirect naar petjeaf.com-urls.

Om te voorkomen dat mensen op een niet bestaande pagina terechtkomen, is het belangrijk dat je - waar mogelijk - alle verwijzingen naar je Petje Af in je content aanpast van petje.af naar petjeaf.com. Ons advies is om het nu gelijk te doen, maar doe het in ieder geval voor 1 oktober 2022.

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over de adreswijziging naar petjeaf.com. Deze vullen we aan met vragen die eventueel nog binnenkomen.

Veelgestelde vragen