Beste luisteraars,

Dit jaar ben ik begonnen met Boze Geesten Podcast. In deze podcast probeer ik me in de breedste zin van het woord kritisch te verhouden tot het culturele speelveld. Ik praat met gasten uit de culturele wereld over hun werk en over de wereld.

Elke maand probeer ik een aantal nieuwe gesprekken online te zetten. Met deze gesprekken probeer ik te reageren op de culturele stormen waarin wij ons bevinden. De gesprekken hebben een onderlinge verwantschap en kunnen ook los van elkaar worden beluisterd.

Regelmatig krijg ik lieve berichten van mensen die aan me vragen of ze dit initiatief kunnen ondersteunen. Om dit project te kunnen blijven uitbouwen kan ik alle hulp goed gebruiken.

Omdat ikzelf lange tijd straatwerver ben geweest weet ik precies wat ik moet zeggen om jullie te verleiden, immers als je gaat rekenen hebben we het over een euro per aflevering en die euro kan je altijd missen.

Zelf steun ik inmiddels ook een handvol kleine initiatieven. Wat ikzelf heb gedaan, als ik even heel eerlijk ben: ik heb de grote kolossen er allemaal uitgegooid, al die goede doelen die ik al twintig jaar steun en die zichzelf nu wel kunnen bedruipen. Amnesty en de NPO kabeltelevisie mogen eruit en misschien ook Netflix, het is tijd voor een nieuwe generatie.

Met die handvol euro's die je daarmee overhoudt zou je kunnen overwegen om ook mijn podcast te ondersteunen. Ik hoef denk ik niet uit te wijden hoe blij ik daarmee ben. Ik beoog gestaag door te bouwen aan de reeks gesprekken en blijf ook het debat op Instagram en met de stories faciliteren.

Zelf hoef ik nooit iets terug voor zo'n donatie, maar ik begrijp dat ik niet de maat der dingen ben. Ik heb lang nagedacht om hier als wederdienst iets te bedenken dat betekenis heeft en zinvol is binnen het bredere onderzoek dat al gaande is. In die geest heb ik het volgende bedacht. Ik wil jullie voorstellen dat de patrons ook privé vragen kunnen inzenden over de afleveringen. Dat kan schriftelijk of middels audio-berichten. Ik zal om de zoveel tijd deze vragen bundelen en persoonlijk per audio beantwoorden. Dit kunnen dan losse kleine afleveringen worden met Q&A voor ingewijden waarin deze vragen als brievenrubriek voorbij kunnen komen.

Ik kan niet kijken in jullie portemonnee. Om die reden wil ik ook geen onderscheid maken tussen kleine en grote donaties. Iedereen die me steunt krijgt toegang tot de backstage en de spreekwoordelijke biertjes in de koeler.

Kijk wat je per maand kan missen. Natuurlijk zijn grote donaties fijn. Belangrijker is dat je besloten hebt om deze zoektocht te ondersteunen en daarmee mij en alle betrokkenen ook mentaal een hart onder de riem wil steken. En dat is van onschatbare waarde. Je steunt Boze Geesten Podcast omdat je een eerlijk en genuanceerd cultuurdebat belangrijk vindt.

Met hartelijke groet, Michiel

Laatste reacties van petje-afnemers

Neem ook je petje af om (optioneel) een reactie achter le laten.

Tal Gonen40 euro

Mijn dank is enorm!

21 oktober 2023
Antoon bever25 euro

Dit is gewoon goud. Hij komt, Hij gaat En hij overwint.

19 september 2023
Lies van Hulst4 euro per maand

Michiel, wat een fantastisch programma! Het spijt mij dat ik nu pas aanhaak in financiële zin. Ik werd me bewust van het feit dat ik op het volgende gesprek zat te wachten. Nieuwsgierig, met een open blik en zonder zuur bekje. Zo mooi. Dank!!!

19 september 2023
Mirjam van Vugt4 euro per maand

Ik ontmoet in deze podcast een nuance die ik zo veel gemist heb de afgelopen jaren. Een ruimte waar vragen gesteld worden, waar getwijfeld mag worden en waar ik als luisteraar als een volwassen toehoorder meegenomen wordt in het gesprek.

11 september 2023
Antoon bever10 euro

Het hele Kirac/Houellebecq gebeuren boeide me niet, aflevering met Raoul vind ik leuker. Bedankt!

16 juni 2023
Tijs Heunks25 euro

Inspirerende keuze van onderwerpen en oprechte stijl van Interviewen. Zeer schaars. Ik luister al een jaar regelmatig en met veel plezier

01 juni 2023
Marieke Hoogwout48 euro per jaar

Twee afleveringen geluisterd - een met Timon Dias over Klimaat/Gender en een met Ruben Oppenheimer over Controversiële cartoons - en meteen verkocht. Totdat dit een nationaal radioprogramma is (hallo NPO?)neem ik mijn Petje Af

30 april 2023
Antoon bever25 euro

Ga eens douchen Timon

23 april 2023
Killian van Schaik25 euro

Je bent open, nieuwsgierig en echt. Bedankt daarvoor!

19 maart 2023
Antoon bever15 euro

Wederom bedankt voor je producties. Erg genoten van de aflevering met Koolhoven. Nu al zin in de aflevering met Timon Dias.

20 januari 2023

Student Patron

€ 3 per maand

Ik neem dit petje af!

Official Patron

€ 4 per maand

Ik neem dit petje af!

Master Patron

€ 6 per maand

Ik neem dit petje af!

King Patron

€ 8 per maand

Ik neem dit petje af!

VIP Patron

€ 12 per maand

Ik neem dit petje af!

Mecenas

€ 50 per maand

Ik neem dit petje af!

© 2023 Petje Af BV

v 1.18.0