Doel

Blijven doen wat we doen en dat een beetje meer en beter

Als ´De Dames Amarant´ maken we muziekvideo´s in onze thuisstudio en soms gaan we daarvoor op pad voor buitenopnamen. De typetjes uit onze oude voorstellingen leven voort in de geschreven versie van Buurvrouw's Blog en tegenwoordig ook in de podcast van de buurvrouwen.

Om het allemaal mooier en beter te maken (of op z'n minst niet slechter omdat iets het begeven heeft) hopen we op wat bijdragen via petje.af.

De apparatuur in onze thuisstudio is verouderd en deels aan vervanging toe. Deze apparatuur gebruiken we ook voor de liedjesvoorstellingen die we incidenteel nog geven in buurthuizen e.d. (vaak voor weinig of geen geld omdat de organisaties/ groepen waar we voor optreden daar geen budget voor hebben). Met wat extra inkomsten uit petje.af hopen we ons dit soort optredens vaker te kunnen veroorloven, want we klimmen graag zo nu en dan uit onze internetbubbel om voor een echt publiek te staan.

Kortom ons doel is te blijven bestaan en alles wat we doen steeds mooier te maken en wellicht, als er wat meer geld is, nieuwe ideeën uit te werken die we dan ook weer graag live of online delen met ons publiek.

Wij, Hilly Staats en Ineke Frings, zijn De Dames Amarant. Sinds 1987 maken we samen muziek. Van 1989 t/m 2010 traden we als Cabaret Amarant op met zelf geschreven cabaretprogramma's met liedjes en sketches. Na 2010 zijn we minder gaan optreden en ons meer gaan richten op het maken van muziek in onze thuisstudio en het schrijven van liedjes. Voor de muziekvideo's hebben we al meer dan tien jaar een eigen YouTube kanaal ( www.YouTube.com/dedamesamarant ) We zijn echte doe-het-zelvers. Van camerawerk tot editing van de clips, maken van decors en het tekenen van achtergronden voor de clips.

De typetjes uit onze cabaretprogramma's zijn nog terug te vinden in buurvrouw´s blog ( https://cabaretamarant.blogspot.com/ ) en incidenteel in onze muziekvideo's. Sinds mei 2022 hebben de buurvrouwen ook een eigen podcast die te vinden is op o.a. Soundcloud en YouTube en ook hier op onze petje.af pagina.

De muziek en het cabaret hebben we altijd als hobby uitgeoefend. Bij onze start in 1989 hebben we de Stichting Cabaret Amarant opgericht. Alle inkomsten uit voorstellingen en nu ook de bijdragen die we via petje.af ontvangen gaan naar de stichting om te worden gebruikt voor de diverse doorlopende kosten, sparen voor onderhoud/aanschaf van apparatuur, rekwisieten, het zo nu en dan huren van een oefenruimte en ontwikkelen van nieuwe ideeën voor voorstellingen.

Petje af voor De Dames Amarant

€ 3,50 per maand

Met je maandelijkse bijdrage ondersteun je ons met wat we het liefste doen en dat is muziek maken en daarnaast mooie, en soms grappige, verhalen bedenken om te delen met de wereld.

Ik neem dit petje af!

© 2023 Petje Af BV

v 1.6.12