Ongezellig

Ongezellig

02 oktober 2022 om 16:54

Ongezellige update #129 (slot)

Het is volbracht. Hartelijk dank aan iedereen die de afgelopen 2½ jaar heeft bijgedragen aan de realisatie van de pilot. Ik hoop dat dit laatste deel naar wens is.

Je hebt een beperkte tijd om een vroege reactie achter te laten. De publicatie vindt plaats op zondag 9 oktober om 12:00 en het wordt gewaardeerd als je de link tot die tijd niet deelt met onbevoegden.

Dit is de laatste wekelijkse update voor een lange tijd, dus bij deze een opsomming van veelgestelde vragen en de antwoorden.

Ongezellig dood, wat nou?

Ongezellig is niet dood, maar onder narcose. Er wordt voor onbepaalde tijd niet meer aan een nieuw deel gewerkt.

Waarom niet?

De primaire doelstelling was om de pilot af te ronden, en dat is gelukt. De secundaire doelstelling was om genoeg met petje.af te verdienen om mijn baan op te kunnen zeggen en Ongezellig onafhankelijk voort te zetten, maar dat is mislukt. Daarom moet de pilot de pitchfase in om een producent te vinden.

Daarnaast: om Ongezellig te kunnen combineren met mijn baan heb ik 5 jaar lang vele andere ideeën en interesses moeten opofferen. Ik wil deze pauze gebruiken om me te focussen op andere bezigheden.

petjeaf.com/ongezellig?

Geen animators = geen kosten, dus de petje.af-pagina van Ongezellig staat nu op pauze. Dit betekent dat er vanaf nu geen automatische afschrijvingen van je bankrekening worden gemaakt. Je lidmaatschap is vanaf nu dus gratis.

Van de beloningen zullen de maandelijkse illustraties en wekelijkse livestreams worden voortgezet. Verder behoudt iedereen zijn toegang tot de bonusmappen en Discord-rollen. Updates op petje.af zullen worden beperkt tot noemenswaardige gebeurtenissen, terwijl kleinere updates over bijvoorbeeld illustraties in de Discord-server worden geplaatst.

Mochten deze campagne en de incasso's worden hervat, dan zal dit van te voren duidelijk worden gecommuniceerd zodat je niet wordt overvallen door afschrijvingen.

petjeaf.com/studiomassa?

Nu deze pagina gepauzeerd is kunnen er geen nieuwe leden meer bij. Om de beloningen nog steeds beschikbaar te stellen voor laatkomers is er een nieuwe petje.af-pagina opgericht. Deze pagina incasseert per video in plaats van per maand en bevat grotendeels dezelfde beloningen van een Absolute Keizerin, maar bevat ook nieuwe beloningen die van toepassing zijn op on-Ongezellige (gezellige?) video's.

Meer Ongezellig?

Ik ga eerst waar mogelijk de pilot pitchen. Als dit mislukt is de toekomst van Ongezellig afhankelijk van verschillende factoren. In het geval dat ik werkloos word of de pilot explodeert in populariteit kan ik een nieuwe poging doen om van Ongezellig mijn beroep te maken. Hoe dan ook ga ik eerst rust nemen.

Verder ben ik in principe een voorstander van een remaster van voornamelijk de eerste 3 delen, maar vrees ik dat de tijd en moeite die dit gaat kosten momenteel niet op voorraad is. Ook sta ik open voor kleinschalige spin-offs van Ongezellig.

Het is de intentie dat Ongezellig uiteindelijk hoe dan ook zal worden voortgezet.

Dank jullie wel en tot de volgende keer!