HorrorPraat - Een podcast over horror in Nederland

HorrorPraat - Een podcast over horror in Nederland

17 januari 2021 om 14:26

Wie is Frank Mulder en wat is zijn missie?

En wie ben ik dan? Logische vraag gezien ik jou om een donatie vraag. Goed, komtie:

Frank Mulder, geboren in 1983 in het Drentse plaatse Roden en deed een technische media studie in Enschede. Mijn professionele loopbaan begon bij een stage bij VARA's KASSA en vervolgde bij Spil Games, de tv-zender HBO Nederland, Insight TV en nu werkzaam in ticketing- en planningssoftware voor culturele instellingen.

Frank & Horror Mijn fascinatie voor horror begon tijdens een aantal projecten op het HBO serieuze vormen aan te nemen. Er is zelfs een keer gepitcht bij BNN, echter wilden die wel het concept, maar geen horror. Eind 2009 besloot ik daarom het maar zelf te doen en lanceerde de website DeNachtvlinders.nl. Het doel was tweeledig:

  1. Horror sexyer maken in Nederland
  2. Naast film en tv ook aandacht aan het genre in games, boeken, comics en meer te geven.

Het werkt vrijwel direct een succes en bereikt zo'n 20.000 unieke genreliefhebbers per maand. Inmiddels heb ik er zo'n 3.000 artikelen geschreven. Maar ik doe het niet alleen, er zijn veel actieve vrijwilligers.

Mijn missie in 2021: Door 10 jaar lang verschillende vormen van horror onder de aandacht te brengen, heb ik één ding geleerd: Nederlanders staan niet open voor Nederlands werk. En dat vind ik ontzettend jammer. Er wordt veel goede Nederlands genremateriaal gemaakt en dat leidt zelfs tot internationaal succes.

Binnen de landsgrenzen zijn deze successen niet te merken of worden titels vrijwel direct gebombardeerd tot flop. Het gevolg is een neerwaartse spiraal: minder interesse, minder geld beschikbaar en met minder geld kun je alleen maar minder goed werk afleveren. Dit moet stoppen en omdraaien.

Dit jaar ga ik als een ware evangelist horror uit de lage landen uitlichten en promoten, zorgen dat mensen het ontdekken en zelf meer gaan verkennen. Dat doe ik met de podcast HorrorPraat en met mijn artikelen op De Nachtvlinders.

Ik heb besloten om dit als los project aan te pakken om zo volledige focus er op te hebben. Ik wil ook de volledige aandacht op de inhoud en ook jullie ziel niet verkopen aan adverteerders. Met jullie donaties kan dit en lukt het om een beweging in gang te zetten. Dus twijfel niet en wordt een zombie, weerwolf of vampier!