HorrorPraat - Een podcast over horror in Nederland

HorrorPraat - Een podcast over horror in Nederland

12 januari 2021 om 14:41

HorrorPraat: Steun deze podcast!

Als je dit leest ben je er lekker op tijd bij, leuk!

Zoals je wellicht weet ben ik, Frank Mulder, al sinds 2009 vrijwillig bezig met De Nachtvlinders. Het idee is zelfs al iets ouder en was destijds een soort talkshow. Toen in verband met corona veel Halloween-activiteiten werden geannuleerd, besloot ik om alsnog een talkshow te maken voor een alternatief online Halloween-festival. Na de eerste aflevering waren de gasten en de kijkers enorm positief. Ook ontving ik nog diverse reacties in de dagen er na. De eerste aflevering HorrorPraat werd een succes!

Dit vraag om meer en dat komt er!

Aandacht voor Nederlandse horror is nodig! Ik ben een horrorliefhebber en verbaas mij erover dat het genre in Nederland maar niet van de grond lijkt te komen. DeNachtvlinders.nl besteed aandacht aan horror in het algemeen. Met HorrorPraat duik ik in Nederlandse verhalen, films, en andere duistere activiteiten in de lage landen. Ik ben benieuwd naar de drijfveren van de Hollandse makers en ook hoe zij zien dat we Nederhorror definitief op de kaart kunnen zetten. Door per aflevering meerdere gasten uit te nodigen probeer ik ook samenwerking en kruisbestuivingen te stimuleren (bijv. van verhaal naar korte film).

En vooral de aandacht te geven aan het genre dat het in Nederland verdient. Want de nieuwe films van bijvoorbeeld Blumhouse trekken volle zalen, een Nederlandse film als Bumperkleef verdwijnt na twee weken weer uit de bioscopen.

Kosten Echter ook genoeg redenen om dat niet te doen. Ik het ook geleerd dat het naast tijd, ook een investering in betere apparatuur en software vergt, want niet alles was in de eerste afleveringen evengoed aan te horen. Tel daarbij op de kosten voor hosting. Dan zit je zo aan een honderd euro per maand aan productiekosten. Oef.

Oplossing: Crowdfunding! Heel simpel: ik heb jullie hulp nodig. Iemand wees mij op dit Petje Af-platform als manier om een doorlopend project te kunnen crowdfunden. Voor drie euro (een biertje of kop koffie) kun je mij, en daarmee ook de aandacht voor Nederhorror, al steunen. Bij 50 Petjes Af zijn de productiekosten al gedekt!. Lees hier meer over de kosten.

Vaak wordt er bij crowdfunding in één keer een flink bedrag opgehaald en verschijnt na maanden radiostilte plotseling een eindproduct. Dit voelt te afstandelijk. Daarom zijn deze maandelijkse donaties een goed idee. Jij hoeft namelijk niet in één keer een heel bedrag over te maken, zonder dat je weet wat het eindproduct gaat worden. Je kunt zelfs elke maand feedback geven en zo meehelpen de podcast te verbeteren. Of in het uiterste geval zelfs je maandelijkse donatie stopzetten (liever niet natuurlijk). En natuurlijk houd je de podcast vrij van spam, reclame, sponsoring of andere ongein.

Natuurlijk ga door met HorrorPraat, zeker dankzij jouw steun! Dus twijfel niet en wordt een zombie, weerwolf of vampier!

Alvast super bedankt! Komende dagen vertel ik meer over de kosten en plannen.